Iskreno o tem, kako je bilo na Artishu

Published Categorised as Uncategorized

Tako! Končno je spet prišel čas, da nekaj napišem. Najlepša hvala vsem, ki tu pa tam počekirate, če mi je že uspelo objavit kaj novega :***

Prejšnji teden sem bila brez interneta in priznam, da mi je prav pasalo. Prebrala sem prvi del Igre prestolov in po dolgem in počez uživala življenje ter si filala baterije.

Dolžna sem vam še reportažo o mojem prvem Artishu.
A naj začnem z enim dnevom prej. V petek sem do večera ustvarjala, nato pa sem se dobila na pijači z Nino in njeno punco Taro. Prišli sta namreč uživat v ptujske terme. Bila je super duper fino v živo spoznat kar dve moji bralki naenkrat! Obe sta super čudoviti punci s katerima se je v užitek pogovarjat. Ne vem kaj je to, ampak zadnje čase prihajajo fenomenalni ljudje v moje življenje!

lifestylefun252520026_thumb-1782451 Nina s svojo novo 3 Ptice totico (ob slikanju nanjo sem poslušala tole verzijo Ode radosti in se morala ob tem iti dvakrat vseknit, ker sem se zraven tako jokala od ganjenosti)

Po našem zmenku sem šla še pozdravit sošolce in sošolke iz osnovne na obletnico valete. Ko sem končno prišla domov, me je čakalo še nekaj urc dela, ker sem morala še narediti etiketice in jih navezat na izdelke ter vse pospravit v kovček. K sreči sem bila nabita s pozitivno energijo, tako da sem zdržala do enih pol dveh ponoči. Nekaj etiketic pa sem potem še navezala gor naslednji dan na stojnici.

No, po ene treh urah spanja je napočilo sobotno jutro, v katerem sva se z Juretom odpravila na pot v Ljubljano. Srečno sva prispela in ob prihodu na Gornji trg me je pozdravila nasmejana in zelo simpatična ustanoviteljica Artisha Erika Felicijan. Potem sem počasi uredila svojo stojnico.

3ptice252520stojnica252520artish_thumb-6690547

In nato čakala kupce. In čakala. In čakala. Potem je bila počasi ura že pol ena… In jaz sem bila na stojnici že 3 ure in pol in prodala komaj za 20 evričev izdelkov. Vsa volja mi je padla… Počasi mi je že šlo na jok. Pristojnina za stojnico namreč ni ravno mala in glede na to, da sem prišla iz štajerskega konca tudi stroški vinjete in bencina niso zanemarljivi. In me je postajalo strah… Kaj če si sploh ne bom pokrila stroškov?! Jaz pa sem par tednov skupaj upajoče ustvarjala kot zmešana, spala po samo 5 ur na noč in v mislih celo računala, katere položnice bom plačala z zaslužkom…

lifestylefun252520033_thumb-4733104

No, in potem me je prišla obiskat Iva Gruden (za katero ste slišali že v tej in tej objavi), ki me je povprašala, kako mi kaj teče prodaja. In sem ji povedala, da bi se najrajši razjokala, ker me je strah, da si sploh ne bom pokrila cene stojnice! In ona mi je potem naredila cel motivacijski govor o tem, kako ne bo nihče poskrbel za moj denar, da sem jaz tista, ki moram poskrbet za to, da pritegnem ljudi, da jih moram pozdravljat in jim razlagat stvari, čeprav mi je nerodno! In me je punca čisto navdušila! (Iva, če bereš to, ful ti hvala!!). In potem so se začele stvari obračat na boljše! Kljub začetnemu nelagodju, sem se spravila iz svoje cone udobja in začela uresničevat njene predloge. In z vsakim ‘Zdravo!’ ter ‘Hi!’ je bilo lažje. Energija se mi je ob interakciji z ljudmi začela dvigat in vedno bolj mi je bilo vse skupaj v užitek.

lifestylefun252520031_thumb-9830550Zraven verižice na levi, ki jo že poznate, mi je uspelo narediti še dve novi. Upam, da mi ju jutri uspe pofotografirat in naložit na 3ptice.com
lifestylefun252520032_thumb-7398761  Mehke mini torbice iz recikliranega blaga, ki se lahko uporabljajo za sončna očala, za kulije ali kot toaletke. Moje čisto prve – zato tudi nizka cena, ker še niso čisto popolne, kot bi si želela (ampak mislim, da že vem, v čem je trik pri šivanju) (:
No, do konca Artisha ob 7-ih popoldan mi je (v sodelovanju s čudovitimi kupci, seveda) uspelo pokriti stroške stojnice ter prevoza (nekaj malega je bilo še ‘dobička’ (če odštejem stroške materiala (vrečke, barve, sukance…) ga ni bilo nič)). Ter podeliti vse vizitke. Tako da sem bila potem prav zadovoljna. Čeprav sem iskreno povedano pričakovala veliko več prodaje. Saj veste, razmišljanje v stilu Ljubljana-veliko mesto-turisti-višji standard kot drugod po Sloveniji-bolj osveščeni ljudje. No, saj to razmišljanje je bilo pravilno, ker sem prodala veliko veliko več kot npr. do zdaj na mariborskih sejmih, ampak vseeno pa Ljubljana ni Indija Koromandija. 
lifestylefun252520034_thumb-4964568 Sponke za čevlje. Ljudje so bili zelo navdušeni nad njimi in nad izvirno idejo (:
lifestylefun252520035_thumb-2695221 Široke gumice za lase (scrunchies) so nazaj v modi! In meni so všeč! Mam tudi takšne z uhicami 😉 Tista dva obročka spodaj na sredini pa sta za okrog čopa na vrhu glave (:
lifestylefun252520030_thumb-8507800 Ta sosedova krava je vse navdušila! Pa črna ovca tudi. Ampak prav zanimivo, da se ni nobena izmed teh dveh prodala. Izgleda, da čakata na pravega kupca.
Na stojnico sta me prišli obiskat tudi prijateljici iz Ptuja, ki študirata v Ljubljani. Anja in Petra. Zelo sem hvaležna naši skupni prijateljici, da obstaja, ker smo se preko nje spoznale tudi me 😀 
V njuni družbi je vedno veliko smeha in čisto odprtih ter včasih tudi kar filozofskih pogovorov. Nekaj najboljšega! Zraven tega pa sta obe tako radodarni, da mi je včasih skoraj malo nerodno. V glavnem, obe si zaslužita najnajboljše v življenju, ker sta fenomenalni! No, čeprav sma z Juretom nameravala zvečer nazaj na naš konec, sva si takoj premislila, ko sta naju povabili, da prespiva pri njima. 
No, spanje se je začelo šele okrog pol sedme v nedeljo zjutraj 😉   
lifestylefun252520037_thumb-5752318 In tole je Petra s svojo novo totico, ki gre čisto k njeni barviti osebnosti (: (Aja, Petro ste lahko že pred leti spoznali tukaj) In v ozadju je Jure, ki je želel bit po vsej sili na fotografiji 😀
lifestylefun252520046_thumb-9603172 “Tisti, ki nima rad samote, tudi ne zna ljubiti svobode!” Se čisto strinjam z avtorjem grafita.
lifestylefun252520049_thumb-8214875 Moji funky pomočniki: Jure, Anja in Petralifestylefun252520050_thumb-4940666 Ter za konec še funky jaz 😉  (fotografirala Petra)
No, da potegnem zaključek. Ni mi žal, da sem šla na Artish, saj sem s to odločitvijo (in s tem, da sem bila izbrana) šla kar nekaj korakov iz svoje cone udobja. In imela sem se res super!
Hvala vsem (če slučajno kdo od vas bere, upam!) ki ste se ustavili na moji stojnici, me poslušali, vzeli vizitko, kaj kupili in hvala vsem, ki me že skoz podpirate s svojo pozitivno energijo v različnih oblikah ter vsem tistim, ki me še boste 😉

With Love,User Avatar

By Anita Puksic

Full time human being. With whole heart and brain devoted life coach for artists, entrepreneurs and visionaries, that are ready to release their heavy baggage and start living as they always believed deep inside IT IS POSSIBLE, especially for them. anita@anitapuksic.com

0 comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *